Představte si: jemně pikantní špenát, který se krásně skládá do rolády a je naplněný svěžím citrónovým krémem. Tato roláda je jako zářivý smaragd obklopený zlatem. Jak se takový pokrm stává skutečností? S naší jednoduchou směsí, samozřejmě.

Naše speciální směs pro špenátovou roládu s citrónovým krémem je magickým prachem, který vaši kuchyň přemění na kulinářskou laboratoř. Vše, co potřebujete, je tato směs, trochu času a láska k vaření. A výsledek? Mňam.

Co budete potřebovat: 

Hmota se špenátem: Suroviny spojíme a mícháme je při nejnižší rychlosti stroje cca 1 ­ 2 minuty do hladké a homogenní konzistence. Takto připravenou hmotu rozetřeme na pečicí papír nebo fólii (60 x 40 cm). Pečení: Při 240 °C po dobu 6 ­ 7 minut, zavřený odtah páry (parametry jsou pro elektrickou sázecí pec). Smetanovo­citronová náplň: Zakysanou smetanu spojíme s vodou a citronovou šťávou, poté

přidáme Milky Cream a vyšleháme po dobu 4 minut při maximálních otáčkách stroje do hladka. Dohotovení: Z upečeného plátu odstraníme papír (fólii) a na tuto stranu rozetřeme náplň. Poté plát svineme do rolády. Po zatuhnutí můžeme povrch rolády lehce posypat ozdobnými proužky očištěné citronové kůry a krájet na požadované kusy.

Směs můžete koupit zde Sandra špenát