Cukr dekorační Isomalt


Isomalt je speciální cukrářské sladidlo, které se používá především na výrobu jedlých dekorací. Na rozdíl od běžného cukru lépe odolává vlhkosti, nežloutne, neláme se tak snadno a udrží si krásně čirý vzhled. Díky tomu je ideální pro tvorbu průhledných ozdob, jako jsou jedlé skleněné efekty, lízátka, květiny, bubliny, 3D tvary nebo moderní geometrické dekorace.
Skvěle se hodí pro: výrobu lízátek a bonbónů, zdobení dortů a dezertů, tvorbu efektních vitráží nebo rozbitého skla,
soutěžní cukrářské práce nebo svatební dorty.
Isomalt je oblíbený nejen mezi profesionály, ale i mezi domácími nadšenci, kteří chtějí svým sladkým výtvorům dodat šmrnc a originalitu. Více

Kód produktu: P00767 Doprava a platba

66 Kč

Skladem
ks

Isomalt je speciální cukrářské sladidlo, které se používá především na výrobu jedlých dekorací. Na rozdíl od běžného cukru lépe odolává vlhkosti, nežloutne, neláme se tak snadno a udrží si krásně čirý vzhled. Díky tomu je ideální pro tvorbu průhledných ozdob, jako jsou jedlé skleněné efekty, lízátka, květiny, bubliny, 3D tvary nebo moderní geometrické dekorace.
Skvěle se hodí pro: výrobu lízátek a bonbónů, zdobení dortů a dezertů, tvorbu efektních vitráží nebo rozbitého skla,
soutěžní cukrářské práce nebo svatební dorty.
Isomalt je oblíbený nejen mezi profesionály, ale i mezi domácími nadšenci, kteří chtějí svým sladkým výtvorům dodat šmrnc a originalitu. Více

Kód produktu: P00767 Doprava a platba

Dekorační cukr isomalt v perličkách na vytváření litých, modelovaných, tažených nebo foukaných jedlých dekorací z karamelu.
Při dodržení výrobního postupu vzniká nezaměnitelný efekt lesklého skla. Možno rozpouštět bez přidání vody.
Po roztavení lze barvit (nejlépe gelovými barvami) a ochucovat ovocnými pastami, případně lze obarvit již hotovou dekoraci sprejem nebo práškovými barvami.
Jednou zpracovaný isomalt je možné znovu tavit. Aby se zabránilo jeho křehnutí v důsledku ztráty vnitřní vlhkosti, postačí přidat několik kapek vody.
Složení: směs hydrogenovaných sacharidů
Alergeny: neobsahuje
GMO: neobsahuje ani nepochází ze surovin GMO
Certifikace: KOSHER, HALAL, Vhodné pro vegetariány a vegany, Gluten free (lepek)

Recept:

Postup při zpracování:
Perličky isomaltu rozopuštíme v hrnci dokud nezmizí všechny vzduchové bublinky, aniž bychom přidávali vodu nebo jiné ingredience.
Nádobu s rozpuštěným isomaltem chladíme ve studené lázni, a při tom přidáváme na 1 kg isomaltu cca 10 ml vody, kterou můžeme v této fázi
obarvit. Po zchlazení nalijeme hmotu na modelovací silikonovou podložku (SPV64 nebo 47680-60) a můžeme začít modelovat pod lampou.
Jednou zcela rozpuštěné perly mohou být rozehřáty opakovaně. Pokud však rozehříváme hmotu příliš často, příliš dlouho nebo při teplotách
přes +150°C, výrobek bude výrazně křehčí. Při opakovaném rozehřívání proto doporučujeme přidat opět několik kapek vody.

Hnotnost: 100g