Kakaové máslo BIO (dezodorizované)


BIO Kakaové máslo vzniká drcením a lisováním bio kakaových bobů, za nízkých teplot. Má téměř neutrální chuť, neboť je dezodorizované vodní parou a tak má velmi univerzální použití. Více

Kód produktu: P00656 Doprava a platba

199 Kč

Skladem
ks

BIO Kakaové máslo vzniká drcením a lisováním bio kakaových bobů, za nízkých teplot. Má téměř neutrální chuť, neboť je dezodorizované vodní parou a tak má velmi univerzální použití. Více

Kód produktu: P00656 Doprava a platba

Odolává teplotám do 200 °C, má nízký obsah cholesterolu, kalorií a tuků oproti běžně používaným tukům v kuchyni. Pokud se obáváte o nežádoucí ochucení vašeho pokrmu o silně kakaovou chuť, budete nejspíš mile překvapeni, protože naše kakaové máslo má chuť téměř neutrální. Bylo totiž po vylisování dezodorizováno vodní parou.

KAKAOVÉ MÁSLO JE VHODNÉ PRO:

  • výrobu vysoce kvalitních domácích čokolád
  • pro vaření a pečení, smažení
  • kosmetické účely

VÝROBA BÍLÉ ČOKOLÁDY

Kvalitní bílou čokoládu tvoří pouze poměr kakaového másla min. 20% (doporučujeme 30% - 45%), mléčné sušiny (sušené kravské mléko) min. 14% a přírodního cukru (popř. dalších surovin jako jsou ořechy ovoce apod.).

Pracovní postup

Rozpusťte spolu nad vodní lázní kakaové máslo dle uvedených nebo vlastních poměrů (průběžně míchejte). Poté přidejte sladidlo a mléčnou sušinu a vmíchejte do rozpuštěné hmoty dokud se sladidlo a mléčná sušina zcela nerozpustí. Pokud chcete mít čokoládu co nejzdravější nepřekračujte teplotu hmoty více než na 42 stupňů Celsia (změříte kuchyňským teploměrem).

Poté hmotu opět zahřejeme na 28-31 stupňů Celsia (tmavá čokoláda 30 - 31 °C, mléčná 29 - 30 °C, bílá 28 - 29 °C) a po dosažení této teploty nalijeme do formy. V čokoládě je však vzduch, který je zapotřebí klepáním formy o stůl vytřepat - poté dozdobte ořechy, či ovocem. Dejte zchladit do lednice na 1-2 hodiny. Hotovo a můžete mlsat!

Je to skvělá zábava a pokud se nemůžete rozhodnout, jaký dárek dáte letos svému protějšku k Valentýnu, volba je nyní jasná! Hotovo a můžete mlsat! Je to skvělá zábava a pokud se nemůžete rozhodnout, jaký dárek dáte letos svému protějšku k Valentýnu, volba je nyní jasná!

SLOŽENÍ

100% kakaové máslo (pecičky)

Výživové údaje na 100 g
Energie 3700 kJ / 900 kcal
Tuky 100,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 60,4 g
Sacharidy g
    z toho cukry g
Bílkoviny 0 g
Sůl g

SKLADOVÁNÍ

Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Trvanlivost až 5 let.

Hmotnost: 100g