Směs sandra velvet
Sandru VELVET
-
- Velkou předností použití Sandry VELVET je jednoduchá příprava korpusu.
-
- Díky své specifické barvě se hodí pro výrobky amerického stylu „Red Velvet“.
-
- Možné je její samostatné použití s pouhým dozdobením povrchu, jako je tomu například u výrobků
typu „Cupcakes“ neboli košíčků. -
- Roládové pláty ze Sandry VELVET jsou pružné a ohebné.
-
- Korpusy z této hmoty jsou šťavnaté, mají kompaktní
a hladký povrch.
Název dortu Red Velvet a jeho originální recept údajně pochází z newyorského hotelu Waldorf Astoria, kde ho svým hostům jako autorskou specialitu podávali již ve 20. letech minulého století. Red Velvet znamená rudý samet nebo hebkost, čímž se vyjadřuje barva a jemnost korpusu, který má být tmavě či jasně červený nebo červenohnědý.
Pojď se si s touto směsí jeden Red Velvet připravit.
Na dort o průměru cca 25 cm budete potřebovat: Sandra VELVET 1000 g • Voda pitná 650 g • Olej jedlý 180 g
Tyto všechny suroviny spojíme a necháme cca 5 min. bobtnat. Poté mícháme protínačkou při nejpomalejší rychlosti 1-2
minuty do hladké a homogenní konzistence.
Těsto rozetřeme do připravené formy a vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi hodinu, zkusíme špejlí.
Pro lepší pečení doporučujeme těsto rozdělit na 2x 500g a péct každé zvlášť. Pečese lépe než 1 kg hmoty najednou.