Sandru VELVET

  • -  Velkou předností použití Sandry VELVET je jednoduchá příprava korpusu.

  • -  Díky své specifické barvě se hodí pro výrobky amerického stylu „Red Velvet“.

  • -  Možné je její samostatné použití s pouhým dozdobením povrchu, jako je tomu například u výrobků
    typu „Cupcakes“ neboli košíčků.

  • -  Roládové pláty ze Sandry VELVET jsou pružné a ohebné.

  • -  Korpusy z této hmoty jsou šťavnaté, mají kompaktní

    a hladký povrch.

Název dortu Red Velvet a jeho originální recept údajně pochází z newyorského hotelu Waldorf Astoria, kde ho svým hostům jako autorskou specialitu podávali již ve 20. letech minulého století. Red Velvet znamená rudý samet nebo hebkost, čímž se vyjadřuje barva a jemnost korpusu, který má být tmavě či jasně červený nebo červenohnědý.

Pojď se si s touto směsí jeden Red Velvet připravit.

Na dort o průměru cca 25 cm budete potřebovat: Sandra VELVET 1000 g • Voda pitná 650 g • Olej jedlý 180 g

Tyto všechny suroviny spojíme a necháme cca 5 min. bobtnat. Poté mícháme protínačkou při nejpomalejší rychlosti 1-2
minuty do hladké a homogenní konzistence.

Těsto rozetřeme do připravené formy a vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi hodinu, zkusíme špejlí. 

Pro lepší pečení doporučujeme těsto rozdělit na 2x 500g a péct každé zvlášť. Pečese lépe než 1 kg hmoty najednou.